Over Wilma

Wilma studeerde in 1998 af als Docerend Musicus op het Rotterdamse Conservatorium. In 2016 specialiseerde ze zich op het Conservatorium Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg verder op het gebied van muziek, met een succesvolle afronding met een educatiescriptie en diploma Docent Muziek.

Ruim 19 jaar geleden startte Wilma haar muziekschool, naast haar baan als muziekdocent in het voortgezet onderwijs. Naast regulier muziekonderwijs, was Wilma’s ambitie om leerlingen met een beperking (zoals autisme) de kans te geven om muziek te maken. Tijdens haar muzieklessen aan leerlingen met autisme, ervoer ze de positieve uitwerking van muziek op deze leerlingen. Ze werden mondiger, socialer en hun zelfvertrouwen groeide.

Wilma’s aanpak

Wilma’s aanpak is warm, puur, persoonlijk, op maat gesneden, begripvol en ze geeft haar leerlingen alle ruimte voor eigen inbreng. Wilma kijkt wat je kan en waar je mogelijkheden liggen, om verder te kunnen groeien. Ook zorgt ze voor een ontspannen en huiselijke sfeer, je voelt je direct thuis bij Muziekschool Plus!


Review van leerling Bjorn
“Jij
legt alles rustig uit, met een kalmte die niet te veel prikkels geeft, met daarbij humor en zorgzaamheid, in de zin van ‘Gaat ‘t wel?’. Ook ben je voor mij een manier gaan zoeken hoe ik muzieknoten kan begrijpen, ofwel CDEFGAB”.

Review van de moeder van Valentina
Wij zijn erg blij met de piano- en zanglessen van Wilma. Haar professionaliteit en betrokkenheid staan op één. Valentina komt altijd ontspannen en vrolijk thuis na de muziekles. Ze leert mooie liedjes en speelt de piano. Leerlingen mogen zelf hun liedjes uitkiezen. Hierdoor betrek je kinderen bij de muziekles en wordt de kans op succes en plezier groter. Wilma haalt het optimale uit het kind naar boven en waarborgt het plezier van muziek maken en zingen.